Saopšteno

CIK utvrdio podatke - Ivanović gradonačelnik Zvornika, Prodanović načelnik Bratunca

  • Извор: АТВ
  • 13.02.2023. 15:10

Za gradonačelnika Zvornika izabran je Bojan Ivanović iz SNSD-a koji je osvojio 15.318 glasova, a novi načelnik Bratunca je Lazar Prodanović iz SNSD-a koji je osvojio 5.492 glasa, utvrđeni su podaci koje je danas objavila Centralna izborna komisija BiH.

Prema utvrđenim rezultatima koji su dostupni na internet stranici CIK-a, Prodanovićev protivkandidat Srđan Rankić osvojio je 3.283. glasa.

CIK BiH donijela je na današnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnike Zvornika, Bihaća, Tuzle i Srebrenika i načelnika opština Bratunac i Vogošća.

Prema utvrđenim rezultatitima, novi gradonačelnik Bihaća je Elvedin Sedić iz Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu, novi gradonačelnik Tuzle je Zijad Lugavić iz SDP-a, dok je za gradonačelnika Srebrenika izabran Adnan Bjelić iz koalicije "Ujedinjeni".

Za načelnika opštine Vogošća izabran je Migdad Hasanović iz SDA.

Na današnjoj sjednici je naglašeno i da je protiv ove Odluke moguće uputiti žalbu Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od objavljivanja Odluke, dok se zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića mogu podnijeti u roku od tri dana od objavljivanja Odluke.

Тагови: