Završeni radovi

Ćorić: Most u Gradišci urađen u roku i kvalitetno

  • Извор: СРНА
  • 29.07.2022. 21:36

Ministar saobraćaja i veza Repubike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je most na rijeci Savi u Gradišci izgrađen u roku i kvalitetno.

Ćorić je rekao novinarima u Gradišci, gdje je danas svečano ozvaničen završetak izgradnje mosta preko rijeke Save čija je procijenjena vrijednost 19,54 miliona evra, da je ostalo da budu urađene komunikacije kroz Hrvatsku.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da je ovaj most veoma važan jer povezuje Srpsku i Hrvatsku.

Mitrović je izrazio nadu da će ugovor između "Hrvatskih cesta" i preduzeća "Integral" biti realizovan do kraja sljedeće godine.

Predsjednik Uprave "Hrvatskih cesta" Josip Škorić rekao je da most u Gradišci povezuje dvije zemlje i kulture.

On je naglasio da i ovaj most, kao i nedavno otvoreni Pelješki, donosi razvoj Hrvatske i BiH.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Slobodan Stanarević izrazio je želju da se, kada Hrvatska bude izgradila pristupne saobraćajnice, u Srpsku i BiH vraćaju ljudi svih struka i nacija.

Šef Sektora za kooperacije u Delegaciji EU u BiH Stefano Elero naglasio je da je ovo drugi prekogranični most preko rijeke Save koji je sufinansirala EU.

"Prošle godine je otvoren most u Svilaju, a za izgradnju ovog mosta izdvojeno je 3,2 miliona evra bespovratnih sredstava, što je onda omogućilo povoljne kredite Evropske investicione banke", naveo je Elero.

Predstavnik "Integrala", izvođača radova inženjer Damjan Kralj rekao je Srni da će most biti funkciji kada pristupni putevi budu urađeni.

U Gradišci je danas svečano ozvaničen završetak izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške čija je procijenjena vrijednost 19,54 miliona evra, a doprinijeće bržem, sigurnijem i lakšem transportu robe i ljudi, te privrednom razvoju Republike Srpske.