Mostar

Čović: Dogovorili smo Vladu FBiH

  • Извор: Агенције
  • 24.03.2023. 15:21

U centrali HDZ-a završen je sastanak predstavnika ove stranke i Osmorke.

Nakon sastanka se Dragan Čović obratio medijima, gdje je kazao da je postignut sporazum o Vladi Federacije.

Istakao je i da je dogovorena podjela resora.

Naglasio je da očekuje da se što prije okonča ovaj proces i okrene reformama.

"Danas smo raspravili sve teme i pripremili dva sporazuma koja smo međusobno potpisali, na tragu onih smjernica i sporazuma koje smo već potpisali za razvoj BiH, ono što se tiče ustavnih ovlasti kada je u pitanju FBiH, dogovorili resore, tako da danas možemo jasno govoriti koji resori od njih 16 pripadaju jednoj, odnosno drugoj koaliciji stranaka", rekao je Čović.

Dodao je da su se time obavezali do kada trebaju imenovati ministre.

"Mislim da tamo piše da do kraja utorka, a to je 28. mart, koalicioni partneri trebaju dati imena u skladu s rasporedom da bi u srijedu predsjednica FBiH izvršila imenovanje Vlade FBiH i uputila svojim potpredsjednicima na potpis", rekao je on.

Predviđeni ustavni rok za imenovanje Vlade FBiH je 6. april.

"Drugi sporazum koji smo potpisali tiče se programske definicije i određenih oblasti i on je dostupan na našoj web stranici. Dogovorili smo se da resorni ministri nakon imenovanja, a prije potvrđivanja u Predstavničkom domu, na tragu programskih mjera koje smo međusobno razmijenili, koje su dosta obimne po svim resorima, predlože predsjedniku Vlade gospodinu Nikšiću kako bi to postao dio zajedničkog programa rada. Taj dio smo usaglasili i potpisali", rekao je Čović.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.