Predsjednik HDZ BiH

Čović: Iduće sedmice Savjet ministara, uskoro obrisi Vlade FBiH

 • Izvor: Srna
 • 19.01.2023.20:05

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da bi BiH iduće sedmice trebalo da dobije Savjet ministara, a obrise Vlade FBiH za petnaestak dana.

Čović ne sumnja da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici koja bi trebalo da bude održana iduće sedmice potvrditi Savjet ministara na čelu sa Borjanom Krišto.

On je napomenuo da je Krišto danas kao predsjedavajuća Savjeta ministara u razgovorima s međunarodnim kolegama, a od iduće sedmice je predsjedavajuća Savjeta ministara u punom sazivu.

- Pred njima je jako puno posla i nadam se brzo zajedničkoj sjednici s predstavnicima Vlade Hrvatske kako bi evropske teme stavili na sto - rekao je Čović novinarima nakon sastanka sa ministrom nauka i obrazovanja u hrvatskoj Vladi Radovanom Fuhsom.

Komentarišući izjavu poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Edina Ramića koji je rekao da će ova stranka predvoditi bunt naroda ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa BiH, Čović je rekao da HDZ-u i HNS-u guranje u blato i vraćanje u prošlost uopšte nije tema.

- Naše opredjeljenje je evropsko. Dali smo maksimalan doprinos zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske - rekao je Čović i založio se za stvaranje unutrašnje stabilnosti u BiH. 

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.