Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а Бербокова у име цијелог запада

  • Извор: СРНА
  • 12.06.2024. 14:02

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић умишља да може говорити у име БиХ, а министар спољних послова Њемачке Аналена Бербок у име цијелог Запад и надају се да ће политички профитирати нападима и лажним оптужбама на рачун Србије и Републике Српске.

"Поносни смо на Свесрпски сабор, као и на декларацију која је том приликом усвојена", рекла је Цвијановић упитана да прокоментарише оцјену Бећировића и Бербокове да је Свесрпски сабор "најтежи напад на Дејтонски мировни споразум од 1995. године".

"Да су пажљивије читали, а мање мрзили све што садржи придјев српски видјели би да је у декларацији јасно изражена посвећеност суштинском и досљедном провођењу Дејтонског мировног споразума", поручила је Цвијановић.

Цвијановић: Америчка амбасада покушава да нас убиједи да већу правну снагу има нечија изјава од Устава

Цвијановић: Америчка амбасада покушава да нас убиједи да већу правну снагу има нечија изјава од Устава

Она је нагласила да је за очекивати да Бећировић и Бербокова тренутно имају много паметнијег посла него да коментаришу Свесрпски сабор.

"Бербокову и њену странку гласачи на изборима за Европски парламент помножили су са нулом, а Бећировића страначке колеге у парламенту Федерације БиХ", истакла је Цвијановић. 

Пратите нас и путем Вибера