Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Комшићев говор није усаглашен, али то није ништа неуобичајено за БиХ

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 22:18

Говор предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Kомшића на засједању Генералне скупштине УН-а није усаглашен, али то није ништа неуобичајено за БиХ пошто тамо већ годинама се не усаглашавају било какви говори који се односе на јавне наступе, рекла је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

"Тако да и оно што се презентује вани по правилу изгледа другачије. Што се тиче сусједа, апсолутно се не слажем, поготово када је у питању Србија јер не видим ништа што је проблематично а односи се на понашање Србије када је у питању БиХ. Србија изражава тај став и придржава се оног што је Дејтонски споразум, не постоји ниједна изјава у којој су они било шта осујетили, било шта оспорили или довели у питање“, истакла је Цвијановићева.

Напоменула је да Србија увијек промовише Дејтонски споразум и договор два ентитета и три народа, како је то предвидио Устав БиХ и Дејтонски споразум.

„Не видим никакво мијешање или било шта што би требало да проузрокује или може да проузрокује проблеме у оквиру БиХ. Наравно, постоји посебна веза између Републике Српске и Србије, те везе су пријатељске и братске, ту је и политичко разумјевање, економска сарадња, нешто на шта ми полажемо пажњу. Те везе су и правно утемељене на основу Споразума о специјалним и паралелним везама“, изјавила је Цвијановићева новинарима у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?