ATV

Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Комшићев говор није усаглашен, али то није ништа неуобичајено за БиХ

 • Извор: АТВ
 • 20.09.2023. 22:18

Говор предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Kомшића на засједању Генералне скупштине УН-а није усаглашен, али то није ништа неуобичајено за БиХ пошто тамо већ годинама се не усаглашавају било какви говори који се односе на јавне наступе, рекла је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

"Тако да и оно што се презентује вани по правилу изгледа другачије. Што се тиче сусједа, апсолутно се не слажем, поготово када је у питању Србија јер не видим ништа што је проблематично а односи се на понашање Србије када је у питању БиХ. Србија изражава тај став и придржава се оног што је Дејтонски споразум, не постоји ниједна изјава у којој су они било шта осујетили, било шта оспорили или довели у питање“, истакла је Цвијановићева.

Напоменула је да Србија увијек промовише Дејтонски споразум и договор два ентитета и три народа, како је то предвидио Устав БиХ и Дејтонски споразум.

„Не видим никакво мијешање или било шта што би требало да проузрокује или може да проузрокује проблеме у оквиру БиХ. Наравно, постоји посебна веза између Републике Српске и Србије, те везе су пријатељске и братске, ту је и политичко разумјевање, економска сарадња, нешто на шта ми полажемо пажњу. Те везе су и правно утемељене на основу Споразума о специјалним и паралелним везама“, изјавила је Цвијановићева новинарима у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.