Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Неизабрани странац враћа БиХ три корака уназад са намјером изазивања хаоса

  • Извор: СРНА
  • 26.03.2024. 17:38

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да Кристијан Шмит није високи представник, а све и да јесте не би имао право да намеће одлуке и мијења законе.

"Када год представници народа у БиХ направе корак напријед, Шмит нас врати три уназад. Ово је шамар демократском процесу и европском путу БиХ, а шамарчина ЕУ", констатовала је Цвијановићева у изјави за Срну упитана да прокоментарише Шмитово наметање измјена Изборног закона у БиХ.

Она је истакла да је очигледно да Шмит, заједно са својим менторима и налогодавцима, диктаторским одлукама свјесно урушава кредибилитет ЕУ у БиХ.

Цвијановићева је рекла да је нечувено да неизабрани странац намеће одлуке било којој чланици УН, а посебно у земљи која је на прагу отпочињања преговора са ЕУ.

Шмит наметнуо техничке измјене Изборног закона БиХ!

Шмит наметнуо техничке измјене Изборног закона БиХ!

"Ово ће за посљедицу имати додатно усложњавање политичке ситуације у БиХ, што је очигледно и била Шмитова замисао. Намјера је изазвати хаос и показати да двије стране нису БиХ и ЕУ", истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је познато да БиХ нема кредибилитет јер су га уништили страни мешетари задњих деценија држећи БиХ у статусу колоније.

"Али, они који управљају Шмитом желе показати да је и ЕУ њихова колонија и, нажалост у томе су успјели и то не штипкањем и гуркањем у бок или у леђа, већ песницом у чело. Толико о еуфорији и преговарачком статусу", поручила је Цвиијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)