Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Неопходно поштовати унутрашњи дијалог

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2023. 15:28

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је са амбасадором Кине у БиХ Ђи Пингом. На састанку је било ријечи о питањима од значаја за двије земље, са фокусом на могућности додатног унапређења сарадње у областима од обостраног интереса

Цвијановићева је овом приликом упознала амбасадора Ђи Пинга са ставовима Републике Српске у погледу актуелних политичких прилика у БиХ и региону, те нагласила важност очувања мира и стабилности, истакавши да је за превазилажење политичких изазова у БиХ неопходно поштовање уставних надлежности свих нивоа власти и Дејтонског мировног споразума и унутрашњи дијалога представника свих конститутивних народа. 

Како је наведено у саопштењу Предсједништва БиХ, Цвијановићева је захвалила Кини и њеном руководству на принципијелном и реалном односу према БиХ и поштовању међународног права, посебно у Савјету безбједности Уједињених нација о питању тзв. високог представника, као и подршци коју Кина пружа Републици Српској и БиХ у различитим областима, укључујући привредну сарадњу, инвестиције и културну размјену.  

Саговорници су заједнички оцијенили да је досадашња сарадња резултирала реализацијом пројеката од значаја за обје земље, те изразили очекивање да ће она континуирано јачати на добробит свих грађана.

Овај разговор одржан је у Сарајеву, у резиденцији Амбасаде Народне Републике Кине.

Пратите нас и путем Вибера