Српски члан Предсједништва Би

Цвијановић: Смјена Хелеза би била добра, али она није најважнији моменат

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2023. 21:54

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да треба испитати све што носи и најмањи безбједносни ризик за било којег грађанина Републике Српске и Федерације БиХ, а не да се злоупотребљавају институције, као што то чине министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и министар унутрашњих послова Федерације БиХ Рамо Исак.

Цвијановићева је истакла да све нејасноће и проблеме треба разоткривати и рјешавати како би се стварао бољи и безбједнији амбијент у друштву, а не све претварати у политичко препуцавање.

Коментаришући наводе да у БиХ постоје параџемати, Цвијановићева је навела да све такве приче треба испитати.

"Нама су овдје долазили људи из безбједносног сектора који су говорили да постоји проблем и да је чињеница да је половина параџемата интегрисана под Исламску заједницу", рекла је Цвијановићева.

Поводом изјава Хелеза о наводним војним камповима у Републици Српској, Цвијановићева је рекла да је то била Хелезова потреба да се медијски експлоатише.

"Смјена Хелеза би била добра, али она није најважнији моменат у функционисању ове власти", рекла је Цвијановићева за БХТ.

Она је истакла да грађани Српске и ФБиХ треба да знају све тачне информације и да ли је тачно оно што говори Хелез.

"Ја одговорно тврдим да није тачно. Али, са друге стране, морамо да знамо и ово што ми делегирамо као питање. БиХ је једина земља која прави комеморације за људе који су на глобалном нивоу проглашени терористима. Од тих ствари се не може бјежати", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила и на изјаве министра унутрашњих послова ФБиХ Раме Исака.

"Он прави смијурију од ствари које се делегирају. Мислим да је неозбиљно и да ствари треба вратити у озбиљне токове. БиХ нигдје не ужива прави респект. Да би грађани били безбједни, институције морају да раде свој посао, а не да буду играчке и смијурија", закључила је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.