ATV

Српски члан Предсједништва Би

Цвијановић: Смјена Хелеза би била добра, али она није најважнији моменат

 • Извор: СРНА
 • 01.12.2023. 21:54

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да треба испитати све што носи и најмањи безбједносни ризик за било којег грађанина Републике Српске и Федерације БиХ, а не да се злоупотребљавају институције, као што то чине министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и министар унутрашњих послова Федерације БиХ Рамо Исак.

Цвијановићева је истакла да све нејасноће и проблеме треба разоткривати и рјешавати како би се стварао бољи и безбједнији амбијент у друштву, а не све претварати у политичко препуцавање.

Коментаришући наводе да у БиХ постоје параџемати, Цвијановићева је навела да све такве приче треба испитати.

"Нама су овдје долазили људи из безбједносног сектора који су говорили да постоји проблем и да је чињеница да је половина параџемата интегрисана под Исламску заједницу", рекла је Цвијановићева.

Поводом изјава Хелеза о наводним војним камповима у Републици Српској, Цвијановићева је рекла да је то била Хелезова потреба да се медијски експлоатише.

"Смјена Хелеза би била добра, али она није најважнији моменат у функционисању ове власти", рекла је Цвијановићева за БХТ.

Она је истакла да грађани Српске и ФБиХ треба да знају све тачне информације и да ли је тачно оно што говори Хелез.

"Ја одговорно тврдим да није тачно. Али, са друге стране, морамо да знамо и ово што ми делегирамо као питање. БиХ је једина земља која прави комеморације за људе који су на глобалном нивоу проглашени терористима. Од тих ствари се не може бјежати", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила и на изјаве министра унутрашњих послова ФБиХ Раме Исака.

"Он прави смијурију од ствари које се делегирају. Мислим да је неозбиљно и да ствари треба вратити у озбиљне токове. БиХ нигдје не ужива прави респект. Да би грађани били безбједни, институције морају да раде свој посао, а не да буду играчке и смијурија", закључила је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.