Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Свједоци нису рекли ништа, покушава се убрзати процес

  • Извор: АТВ
  • 06.03.2024. 15:31

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поновила је да је процес против предсједника Српске Милорада Додика искључиво политички и да се на данашњем рочишту примијетила жеља да се процес убрза.

"Остајем при ранијим тврдњама да је у питању најобичнији политички процес и да нема везе са правосуђем. Ако чујете квалификацију да је предсједник Српске ту због непоштовања, као што су рекли, одлука високог представника, а обављао је своју уставну обавезу онда све то упућује на политички процес који се покушава убрзавати. То смо имплицитно могли да закључимо на основу онога што је говорио свједок, да је вршен притисак да се процес одвија у неком року. Оном брзином какве никада није било. Ако погледате датуме, јасно је да је то био притисак", каже Цвијановић.

Она поручује да су данашњи свједоци изведени од стране тужилаштва само да се фингира судски поступак којег нема без свједока. 

"Онда им треба било ко. Одлучили су се да позову службенике СИПА-е да би показали јавности како Тужилаштво располаже неким свједоцима", каже Цвијановић.

Она поручује да ти свједоци немају шта да кажу, напротив, они тврде да није било никаквог отпора ни сметњи од стране оних од којих је затражена документација.

"Политички процес. Намјера није Милорад Додик него предсједник Републике Српске. Да се сваком сљедећем предсједнику утјера страх у кости. Да не смије ништа без сагласности појединих амбасада, или измишљених високих представника, да ради у ентитету за који је задужен, гдје мора да поштује Устав и гдје мора да приведе законодавни поступак крају тако што је потписати указ", поручује Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.