Sastala se sa Orbanom

Cvijanović: Zahvalnost Mađarskoj za razumijevanje pitanja koja opterećuju BiH i Balkan

 • Izvor: RTRS
 • 24.01.2023.11:36

Predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović sastala se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Cvijanovićeva je izjavila za RTRS da je zadovoljna posjetom, izrazivši zahvalnost Orbanu i Mađarskoj za podršku i dobre prijateljske odnose.

Ona je navela da je sa Orbanom razgovarala o zajedničkim projektima, među kojima je i projekat podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj te podrška preduzećima za poslovanje u BiH.

Ona je navela da je oko 800 poljoprivrednika apliciralo za sredstva za subvencionisanje prilikom kupovine priključaka, opreme i alata.

"Ulazimo u godinu u kojoj bi trebalo da se gradi solarna elektrana u Trebinju kao jedan od simbola našeg zajedničkog odnosa, odnosno zajedništva prema energetici, privredi i drugim oblastima saradnje", navela je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zahvalnost Mađarskoj za razumijevanje pitanja koja opterećuju BiH i čitav Balkan.

"Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera koji ima političko razumijevanje za situaciju“, rekla je Cvijanovićeva.

U okviru posjete Mađarskoj, Cvijanovićeva se danas u Sentandreji sastala sa njegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom i posjetiti Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.