Sastala se sa Orbanom

Cvijanović: Zahvalnost Mađarskoj za razumijevanje pitanja koja opterećuju BiH i Balkan

  • Извор: РТРС
  • 24.01.2023. 11:36

Predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović sastala se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Cvijanovićeva je izjavila za RTRS da je zadovoljna posjetom, izrazivši zahvalnost Orbanu i Mađarskoj za podršku i dobre prijateljske odnose.

Ona je navela da je sa Orbanom razgovarala o zajedničkim projektima, među kojima je i projekat podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj te podrška preduzećima za poslovanje u BiH.

Ona je navela da je oko 800 poljoprivrednika apliciralo za sredstva za subvencionisanje prilikom kupovine priključaka, opreme i alata.

"Ulazimo u godinu u kojoj bi trebalo da se gradi solarna elektrana u Trebinju kao jedan od simbola našeg zajedničkog odnosa, odnosno zajedništva prema energetici, privredi i drugim oblastima saradnje", navela je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zahvalnost Mađarskoj za razumijevanje pitanja koja opterećuju BiH i čitav Balkan.

"Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera koji ima političko razumijevanje za situaciju“, rekla je Cvijanovićeva.

U okviru posjete Mađarskoj, Cvijanovićeva se danas u Sentandreji sastala sa njegovim preosveštenstvom episkopom budimskim Lukijanom i posjetiti Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.