Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanovićeva najavila novo pismo Guterešu

  • Извор: СРНА
  • 20.07.2023. 15:24

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da u bazi podataka UN nema relevantnog akta o imenovanju Kristijana Šmita, ali da postoje kad su u pitanju njegovi prethodnici, te je najavila novo pismo generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu.

"Iako je pismo Gutereša obišlo sve medije prije nego što je stiglo u moj kabinet, jer još nije, ipak je u manipulativnim i netačnim navodima oko PIK-a, kojeg inače ne poznaje Dejtonski sporazum, generalni sekretar UN dao indirektan odgovor na moje pitanje, upućujući nas na bazu podataka UN. I ponovo smo pogledali, i opet vidjeli da nema relevantnog akta o imenovanju Kristijana Šmita, ali da postoje kad su u pitanju njegovi prethodnici", navela je Cvijanovićeva.

On je rekla da ne zna zašto pojedini likuju zbog Guterešovog odgovora.

"Guteresov odgovor potvrda da Šmitova kandidatura nije odobrena"

"Pišemo novo pismo generalnom sekretaru UN ovih dana, s namjerom da sačuvamo obraz ove univerzalne organizacije koja nam je svima važna", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ranije je tražila da se institucijama BiH i njoj dostavi odluka o imenovanju Šmita za visokog predstavnika u BiH i tako razriješi dilema u pogledu njegove funkcije i uloge u BiH, na šta je Guteres, kako su objavili federalni mediji, odgovorio da "UN nisu potpisnik Dejtonskog sporazuma niti su UN član PIK-a, koji je relevantan za imenovanje visokog međunarodnog predstavnika u BiH".

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина