ATV saznaje

Cvijanovićeva preglasana na jednoj tački, pokreće veto

  • Извор: АТВ
  • 21.06.2023. 18:18

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović preglasana je na sjednici Predsjedništva po jednoj tački iz domena spoljne politike te će pokrenuti veto, saznaje ATV.

Kako saznajemo, Cvijanovićeva je preglasana po tački Prijedlog zaključka o usvajanju Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

Prema saznanjima ATV-a, Cvijanović je za navedenu tačku glasala protiv zbog eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji, hapšenja i maltretiranja srpskog stanovništva koje provodi Kurtijev režim u Prištini, sa očitim ciljem potpunog etničkog čišćenja Srba sa teritorije južne srpske pokrajine.

Druga dva člana Predsjedništva BiH glasala su ZA ovu tačku, dok je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH bila protiv. 

Prema saznanjima ATV-a Cvijanovićeva će iskoristiti svoje ustavno pravo i pokrenuti veto i vitalni nacionalni interes, te će o ovom pitanju odlučivati Narodna skupština Republike Srpske.

Пратите нас и путем Вибера