ATV

Којић питао Суд и Тужилаштво

"Да ли сте предузели мјере на осигурању безбједности предсједника Додика?"

 • Извор: СРНА
 • 12.02.2024. 11:49

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић упутио је посланичка питања Суду и Тужилаштву БиХ тражећи да одговоре да ли су предузели мјере на осигурању безбједности предсједника Републике Српске Милорада Додика приликом доласка на главни претрес, а које се односе на простор паркинга Суда и вањски простор унутар круга Суда БиХ и које су то мјере, ако су их предузели.

Којић је навео да се у средствима јавног информисања појавила информација да је безбједност предсједника Републике Српске Милорада Додика угрожена због атмосфере линча која је створена у Федерацији БиХ, нарочито од појединих екстремистичких група.

"Тачност наведене информације потврдио је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић који је појаснио да су, између осталог, пред Судом БиХ посјечена стабла како би потенцијални атентатор на предсједника Додика имао отворен видик када предсједник долази у зграду Суда БиХ", нагласио је Којић у образложењу посланичког питања.

Имајући у виду претходно наведено, Којић је навео да је потребно да одговоре на наведена питања, а одговор у писаној форми потребно је доставити у складу са роком прописаним чланом 171 став 2 Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.