Savjet ministara BiH 

Data garancija za dio auto-puta kroz Srpsku

 • 05.11.2018. 16:57

Savjet ministara dao je danas garanciju od 70 miliona evra na kredit za dio auto-puta u Republici Srpskoj na području Doboja, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Riječ je o odluci o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 70 miliona evra. 

Šarović, nakon sjednice Savjeta ministara, nije želio da govori o informaciji o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, navodeći samo da je ova informacija bila veoma sadržajna i da je prihvaćena, te da o tome više detalja može dati resorni ministar ili Služba za odnose sa javnošću Savjeta ministara. 

On je naveo da je konačno donesena i odluka o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe, odnosno repromaterijala, do 31. decembra 2019. godine. 

"Taj repromaterijal koristi naša privreda za finalne proizvode namijenjene izvozu. To je šesta po redu i vrlo važna odluka za cijelu privredu BiH, a pripremljena je u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH i entitetskim privrednim komorama, uključujući i komoru distrikta Brčko", rekao je Šarović novinarima. 

Prema njegovim riječima, ta odluka se odnosi na poljoprivredni sektor, kao i na tekstilnu, hemijsku i mašinsku industriju, koji će ubuduće moći da mnogo jeftinije i brže dolaze do repromaterijala. Oni taj repromaterijal ugrađuju u finalne proizvode koje plasiraju na strana tržišta. 

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм