Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Izetbegović jedini krivac što se BiH nalazi u ovoj situaciji

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2022. 19:03

Bakir Izetbegović je sinonim za neuspjeh, a uspjeti da lider SDA bude nezadovoljan, za Republiku Srpsku je svakako uspjeh. Poručio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Juče je zasjedalo Predsjedništvo SDA i doneseni su zaključci u kojima se ponovo upire prst u Republiku Srpsku i traže sankcije za nju i Milorada Dodika. Bakir Izetbegović je optužio srpskog člana Predsjedništva za nefunkcionisanje BiH. Jasno je da ne funkcioniše Federacija koja ni poslije tri i po godine od izbora nije izabrala novu Vladu rekao je Dodik. Ipak, kaže, da zna ko bi, po željama, lidera SDA bio pogodan za slabljenje Srpske i njenih institucija.

"Drago mi je što on nije uspio, jer da je on uspio Republika Srpska ne bi postojala i bila bi već u nekom karikaturalnom smislu, što on i Šarović i Borenović svakako pripremaju i to se vidjelo na posljednjem zasjedanju Parlamentarne skupštine, gdje su oni mimo stavova Narodne skupštine glasali o zakonu VSTS i neke druge, sad očekujući da ćemo se mi ponašati neodgovorno prema stavovima NSRS", rekao je Milorad Dodik.

Bakir Izetbegović je pored optužbi na račun Dodika da odlaze mladi i da bi penzioneri imali veća primanja da nije decenijske politike SNSD-a, uputio i onu za zastoj BiH ka NATO savezu, iako mu je dobro poznat stav Srba iz Srpske.

"Da je zaustavljao reformske procese, da smo mi do sada mogli biti u NATO savezu, biti faktički uznapredovali na evropskom putu i mislim da sazrijeva mišljenje da ta politika treba da ode, faktički da on ode i ja mislim da će se to desiti na oktobarskim izborima", kaže Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

"Tu njegovu ocjenu mogu doživjeti eto i kao mali poklon za moj rođendan. To mi je kompliment, ja baš volim što nije članica NATO-a i možete misliti kako bi to sada bilo, još ne znamo kakvi će odnosi biti na relaciji Rusija – NATO, odnosno Zapad", dodaje Dodik.

Lider SDA ne zna ništa drugo, pa ni da rješava nagomilane problem u Federaciji, već se konstantno konfrontira sa Republikom Srpskom, sada Srbijom i Hrvatskom, poručuju političari iz Srpske. Jasno je poručuju, da je Izetbegoviću jedini cilj ukloniti Dodika.

"On nema prava ni osnova za bilo šta nas da okrivljuje, pogotovo ne Milorada Dodika imajući u vidu da je on taj koji u 21. vijeku podržava svoje građane iz FBiH i Kristjana Šmita, svog druga i prijatelja kada pozivaju na ubistvo Milorada Dodika, to je nečuveno u 21. vijeku", kaže Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

“Ja nijednog političara, nijednog ambasadora nisam sreo koji je davao neki značaj političkom uticaju Bakira", poručio je Nedeljko Čubrilović, lider DEMOS-a.

Pozivao je Izetbegović sinoć i građane Republike Srpske da ne glasaju više za Dodika. Za koga treba, po njegovom mišljenju da glasaju, Izetbegović ipak nije rekao, jer je dobio i poruku od opozicije iz Srpske da ih više ne hvali, kao onda kada su napustili posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, a lider SDA ih javno pohvalio da su to uradili baš kako je i zamislio.



  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.