Након Хелезових изјава

ЕУФОР демантује Хелеза: Немамо информације о паравојним камповима

  • Извор: АТВ
  • 28.11.2023. 14:34

Из ЕУФОР-а су демантовали наводе министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводном постојању паравојних кампова.

"ЕУФОР није запримио доказе или информације који би потврдили присуство или активности било каквих паравојних кампова на подручју БиХ", навели су из ЕУФОР-а за Кликс.

Из ЕУФОР-а су додали да користе различита средства за стицање детаљног увида у безбједоносну ситуацију у БиХ како би одржали свеобухватан преглед ситуације на терену.

"Поврх начина за прикупљање података и средстава који су нам на располагању, ЕУФОР одржава редовне контакте са својим партнерима у бх. властима, од локалног до државног нивоа, који се баве безбједносним питањима", наводи се из ЕУФОР-а.

Из ЕУФОР-а додају да су посвећени сарадњи са властима у БиХ а у циљу ефикасног одговора на потенцијалне безбједносне пријетње.

"ЕУФОР континуирано улаже напоре у праћење развоја ситуације у региону с циљем одржавања безбједног и стабилног окружења. Наша сарадња са представницима власти у БиХ је од кључног значаја како би се осигурао проактиван и координиран одговор на било који изазов. ЕУФОР остаје чврсто посвећен безбједности у региону", навели су.

Из ЕУФОР-а су подсјетили да дјелују са својих 19 тимова за везу и осматрање (ЛОТ куће) који су смјештени у локалним заједницама у свим дијеловима земље. Како су појаснили, ЛОТ куће су у контакту са локалним заједницама и властима што им омогућава да одрже контакт са становништвом и идентификују било које питање које би могло представљати пријетњу безбједном и стабилном окружењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.