ATV

Замјеник министра одбране

Гогановић: Институције Српске једина адреса за политичке инструкције

  • Извор: СРНА
  • 28.11.2023. 11:01

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић нагласио је да неће ићи ни по какве инструкције ни на Исток нити на Запад, те да ће све док обавља ову функцију једина адреса за инструкције када је ријеч о политичким одлукама - бити званичне институције Републике Српске.

"Првенствено, предсједник Републике Српске Милорад Додик ће давати инструкције по том питању, а када говоримо о систему одбране инструкције ће давати српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, јер је Предсједништво врховни командант Оружаних снага", изјавио је Гогановић Срни.

Говорећи о јучерашњој сједници Предсједништва БиХ и именовању генералске структуре у Оружаним снагама БиХ, Гогановић је нагласио да је поносан на српског члана Предсједништва која је свим својим знањем и дипломатијом након три часа дискусије успјела да убиједи бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића да гласа за именовање генералске структуре, чиме је на мјесто начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ именован генерал Гојко Кнежевић.

Ко је Гојко Кнежевић - нови начелник Заједничког штаба ОС БиХ

Ко је Гојко Кнежевић - нови начелник Заједничког штаба ОС БиХ

Гогановић је, коментаришући изјаве министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, рекао да Хелез покушава на имену предсједника Републике Српске Милорада Додика да гради своју политичку каријеру, те га упозорио да су сви који су то радили - убрзо завршили своју политичку каријеру.

"Предсједник Републике Српске је преживио нападе многих политичара и излазио као побједник, тако да ће и из ових напада изаћи као побједник", закључио је Гогановић.

Вулићева Звиздићу: Лидерство се не стиче нападањем Милорада Додика

Вулићева Звиздићу: Лидерство се не стиче нападањем Милорада Додика


Пратите нас и путем Вибера