Grubeša: U zatvoru u Istočnoj Ilidži trenutno 147 osuđenih i 37 pritvorenih lica

  • 09.12.2020. 10:59

Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša rekao je da je u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija pritvora i drugih mjera u Istočnoj Ilidži trenutno 147 osuđenih i 37 pritvorenih lica, te da će do kraja godine biti prebačeni svi zatvorenici kojima je kaznu zatvora izrekao Sud BiH.

On je istakao da se svakodnevno preuzimaju zatvorenici iz entitetskih zatvora, te da broj zatvorenika koji se nalaze u ovom zavodu varira iz dana u dan.

"Trenutno su na odsluženju zatvorenici iz svih entitetskih zatvora. S obzirom na broj osoba koje su služile kazne u nekim zatvorima u entitetima, više nema zatvorenika koje je osudio Sud BiH u kazneno-popravnim zavodima Busovača, Mostar, Bihać, Istočno Sarajevo, Doboj, Trebinje, Bijeljina i Sarajevo", rekao je Grubeša za Birn.

On je naveo da zatvorenici prebačeni u Zavog u Istočnoj Ilidži služe kazne zatvora za cijeli dijapazon krivičnih djela za koja je nadležan Sud BiH - od organizovanog kriminala do ratnih zločina.

Prvi Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH svečano je otvoren 22. jula ove godine nakon višegodišnje izgradnje. Kamen temeljac je postavljen 2006, a izgradnja zatvora je počela 2007. godine.

Objekat se prostire na 24.000 metara kvadratnih i ima 350 ćelija, od čega 300 za zatvorenike i 50 za pritvorenike, a svaka ćelija, u kojoj će biti smješten po jedan zatvorenik, ukupne je površine oko 12 metara kvadratnih.

Predviđeno je da u zatvoru budu smješteni zatvorenici koje je Sud BiH osudio za najteža krivična djela.
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.