Незадовољни због свега

Хистерија у ФБиХ због Свесрпског сабора

  • 10.06.2024. 11:56

Федерална хистерија због Свесрпског сабора преплавила је медије из сусједног ентитета и говоре муслиманских политичара.

Међу првима, камен у руку је узео Бакир Изетбеговић и СДА. Оптужили су политички врх Србије и Српске, православну цркву и Русију за завјеру против Бошњака. Наравно, позивају и на акцију запада.

СДА тврди да је Свесрпски сабор наставак великосрпског пројекта, покушај остваривања доминације над другим народа и "удар на суверенитет БиХ". Не треба подсјећати да је до окупљања у Београду понајвише довело кршење Устава БиХ и потурање "резолуције о Сребреници".

За СДА поруке мира нису довољне, него траже реакцију САД, Велике Британије и других сила. У Федерацији су се поново сјетили Дејтона, али само његовог духа. Са друге стране, на Свесрпском сабору затражено је поштовање слова Дејтона, а управо то Бошњаци не желе да чују.

Хистерију, довољну за мјесто у дневнику, посебно је изазвала порука Сергеја Лаврова да Русија неће затворити очи пред било каквом неправдом према братском српском народу, покушајима демонизације Срба, гажења њихових законитих права.

На рачун свега изговореног на Сабору, једина и поновљена реакција Бошњака је захтјев западу: Ухапсите Додика.

Додатну лудост свему доприноси и реакција странке Елмедина Конаковића која понајбоље осликава лицемјерну политику Сарајева. Само два мјесеца раније, Конаковић је у Сарајеву организовао Панбошњачки сабор, али не тако успјешно.

Игнорисали су га бројни сународници, а огорчен поново је оптужио Вучића и Додика да су директна пријетња очувању мира на ширем простору Западног Балкана. Као и колеге по вјери, Конаковић је затражио да ПИК реагује.

Пратите нас и путем Вибера