Посланик СНСД-а

Илић: Шмит наставља са провокацијама

  • Извор: РТРС
  • 21.09.2023. 07:51

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић рекао је да је Кристијан Шмит изгубио политички и лични кредибилитет и да су ово његови коначни потези када је у питању фрустрација према Републици Српској и њеним грађанима.

Коментаришући долазак Шмита у Бањалуку, а потом и у Поточаре, Илић је рекао да Шмит наставља са идејом провокација и покушајима да изазове реакције политичара или грађана Српске.

- Овакви његови потези не чуде кад узмемо у обзир шта је све радио до сада - рекао је Илић у Јутарњем програму РТРС-а.

Говорећи о оптужници против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића, Илић је рекао да је ријеч о политичком, а не правном потезу, истичући да је смијешно теретити некога зато што је извршавао своје уставне и законске обавезе.

- Подизање и потврђивање оптужнице представља покушај дестабилизације Републике Српске и БиХ и слабљења утицаја Додика и партије коју води - сматра он.

Илић је нагласио и да би наметање закона о имовини био крај БиХ.

- Република Српска има своју имовину, то је и Дејтонским споразумом потврђено, сваки педаљ Републике припада њеним грађанима и не може нико доћи и то отети - рекао је Илић.

Када је ријеч о односима опозиције у Српској и Шмита, Илић је рекао да је очито да су ту обје стране имале превелика очекивања.

- Шмит је од њих очекивао да имају снагу и капацитет да побиједе на изборима, а када се то није десило, одустао је од њих - навео је Илић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.