Масакр у Кострешу

Исповијест кољача Алије Селимагића која леди крв у жилама: Убили смо између 60 и 70 Срба, мушкарце клали, жене силовали па клали

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2024. 15:14

Кољач, монструм и припадник тзв. Армије БиХ, Алија Селимагић, у шокантној и потресној исповијести, говорио је о масакру којег је заједно са осталим припадницима починио у селу Костреш у Дервенти, за вријеме окупације Посавине 1992. године.

Приликом упада у село заклано је 66 Срба. 

Убијени су: четири члана породице Зорић, три члана породице Станић, по два члана породица Митрић, Гојковић, Ивић, Павић, Мишић и Ђурић, по један члан породице Васић, Лазић. Поред њих заклано је још 20 мушкараца, 15 жена и 10 дјеце.

Прије клања, злочинци су силовали женске особе међу којим су биле и дјевојчице старости 12 и 14 година.

- Милану Митрићу смо ставили руку на уста, да не виче, а онда смо га заклали. 

На питање да ли су остали Срби који су били на гробљу гледали то, монструм је одговорио:

- Било их је више. Било је жена и дјеце. Посматрали су све то.

Како се звао први Србин кога сте на гробљу заклали?

- Милан Митрић. Имао је три кћерке и оне су силоване. Једна је имала 12 година, њу је силовао Бехир Хоџић, једна 13. Другу дјевојчицу је силовао Енес Хавић, а трећу, која је имала 14 година. Док су биле силоване, њихова мајка је била ту и посматрала. Цијело вријеме су вриштале. Заклали смо их након силовања. Ставили смо им руку на уста па их заклали ножем. Мујчин Сеад, Енес Хавић, Бећир Хоџић, заклали су остале Србе. Заклали смо између 60 и 70 Срба, не могу да сјетим - рекао је Селимагић.

Монструозан злочин починили су Алија Селимагић, Мујчин Сеад, Енес Хавић, Бећир Хоџић, те остали припадници тзв. Армије БиХ.

@zabranjenikanal

♬ original sound - NJEGOŠ TOMIĆ

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.