Predsjednik SDA

Izetbegović ponovo priziva sukobe

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2023. 19:04

Bakir Izetbegović ponovo priziva sukobe. Priča o ratnim devedesetim, o tzv. bosansko-hercegovačkim patriotama i odbrani BiH. Prvi čovjek SDA nikako da prihvati poraz na izborima u drugom enitetu, pa krivca traži u Republici Srpskoj.


"Ako ove brane  koje su predviđene kroz Dejtonski mirovni sporazum sprječavanja antidejtonskih djelatnosti, i pravosuđe koje je dužno da štiti ustavnorpavni sistem, ako te brane popuste, ovo će dobijati ubrzanje, na kraju krajeva ovo će se sve završiti konfliktom. Htjeli mi to ili ne htjeli. Dakle doći će do konflikta u BiH. Sasvim sigurno se bosankohercegovački patrioti neće povući braniće ono što su branili od 92. do 95.", kaže Izetbegović.

Bursać: Ivaniću nije bila potrebna odluka da spuste zastave na pola koplja za Izetbegovićem

Bursać: Ivaniću nije bila potrebna odluka da spuste zastave na pola koplja za Izetbegovićem

U svom rathihuškačkom govoru za federalne medije, Izetbegović se obrušio i na Milorada Dodika. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali kakve veze tu ima Republika Srpske, pitaju iz SNSD-a. 

"To što se dešava u FBiH a što nas iz Republike Srpske apsolutno ne zanima  stalno prebacuje na teren Republike Srpske. Dakle ako Bakir Izetbegović nije dio vlade Federacije, on već u samoj svojoj izjavi spominje Milorada Dodika i Republiku Srpsku. Ne znam aposlutno iz kog razloga svoj gubitak vlasti u FBiH prebacuje u Republiku Srpsku", kaže Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Da je problem u porazu a ne u Srpskoj, jasnoj je i opoziciji. SDA je kriv i Kristijan Šmit koji je nametnuo izmjene po kojim se SDA za fomrianje Vlade nije pitala ništa. 

"Gospodo draga vaš sagovornik treba da bude predstavnik i strana koja se zove srpski narod Republika Srpska. Kao što treći trebad abude hrvatski narod i predstavnik sa te strane", kaže predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Dodik: Borenović izgleda nema drugog posla nego da iznosi lažne tvrdnje i glumi patriotu

Dodik: Borenović izgleda nema drugog posla nego da iznosi lažne tvrdnje i glumi patriotu

Od Republike Srpske i Kristijana Šmita, pa do Dragana Čovića. Bakir Izetbegović i dalje traži krivca. 

"Da se Bošnjaci ne pitaju, da im se ta ludačka košulja, ne samo njima nego bosanskohercegovačkim patriotama skrojena u Dejtonu dotegne, da se ne može ništa da se, Republikom Srpskom anravno vlada Dodikova strana. A da u Federaciji se ne može ništa bez HDZ-a i Čovića", kaže Izetbegović. 

"Mi smo i ovih dana imali jedan razgovor, zajedno smo sjeli i još jednom otvorili tu knjigu da ukažemo šta sve čeka pojedince koji budu istureni u komunikaciji kada je u pitanju ideja da napravimo izvršnu vlast bez SDA. Oni su vjerovali do unazad dva dana da ćebiti puno onih koji će se prepasti i skloniti. - Na stotine adresa otiše su poruke, snimljen eporuke, različite prijetnje, motivisanja finanisjkog itd.", kaže predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Dok traži krivca za svoje poraze, Izetbegović bi trebalo da odgovori na optužbe nove vlasti drugog eniteta. Objavljene su informacije da je ucjenama i novcem pokušao da sprijelči formiranje nove vlade FBIH.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм