Пријетње опозиционара

Изетбеговићева порука Европи: Могућности муслимана устостручене

 • Извор: РТРС
 • 14.06.2024. 11:42

Док сарајевски политичари тврде како су за европски пут БиХ, лидер СДА Бакир Изетбеговић Европи шаље поруку "број муслимана је удвостручен, а могућности устостручене".

- Нема реда док се хаос не савлада. Муслимански свијет се налази у хаосу. Није то никаква нова вијест, која би могла пробудити интересовање шире јавности. Муслимани заслужују мир. Пут ка томе је трновит - каже Изтебеговић.

Истиче и да је Европа имала стогодишњи рат, те да је произвела нацизам, стаљинизам, фашизам, једну перверзну ствар - инквизицију.

- Они су измислили справе за мучење. И ЕУ је настала на контроли два ресурса, угља и челика. Из тога је кренула ЕУ, како би се сачувао мир. Исламски свијет је кроз задњих 40, 50 година прешао 500 година историје. Муслимани су се удвостручили бројчано, а њихове могућности су се устостручиле. Због тога је тај дисбаланс изазвао конфликте, револуције и ратове. Надам се да ће муслимани десетороструко брже проћи кроз то - казао је Изетбеговић.

У интервјуу спомиње и револуцију "Арапско прољеће", гдје каже да је "донијела промјену режима, али да са данашњег аспекта гледишта, није се ништа значајније промијенило".


Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.