Nemoćan i patetičan

Izetbegoviću i dalje smeta što nije dio vlasti

  • Извор: АТВ
  • 19.06.2023. 19:17

Bakir Izetbegović dočekao je priliku da nešto kaže iako se više ništa ne pita. Zaboljela je Izetbegovića izjava Milorada Dodika koji je ponovio da je pri formiranju vlasti na nivou BiH cilj bio da u njoj ne učestvuje SDA.

"U Republici Srpskoj ne postoji stranka koja bi prihvatila SDA, koja ima politiku da Republiku Srpsku što više odvoji od Srbije. Pri formiranju vlasti na nivou BiH cilj nam je bio da u njoj ne učestvuje SDA i u tome smo uspjeli. Vladajuća struktura u Srpskoj ima malo više tolerancije prema novim partnerima iz Federacije BiH, ali ne prihvata njihove politike", rekao je Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Vidio je Izetbegović u ovome priliku da reaguje ne samo na Dodika već i da isproziva stranke trojke koje su sada vlast na bh nivou. Lider SDA čak i priznaje da je Dodik u pravu ka potvrđuje da su određene procese ciljano zaustavljali. Za lidere Trojke kaže trče Dodiku i Čoviću u Laktaše i Mostar. 

"Očigledno je da je snažna SDA itekako zaustavljala Dodika i smetala mu u ostvarivanju onoga što je zamislio. Dok ispunjava Dodikove i Čoviće želje i naloge, Trojka probosanski dio javnosti zasipa pričom o 'relaksaciji odnosa' i 'kompromisima'. Niti su odnosi relaksirani, što Dodik svakodnevno potvrđuje, niti je 'kompromis' sve dati i predati, a ništa ne dobiti", rekao je Bakir Izetbegović, lider SDA.

Bezobrazan je u svojoj nemoći i patetici, odgovor je Elmedina Konakovića Izetbegoviću. On je kaže čovjek koga je zanimala samo fotelja i koji pati zbog toga što će biti smjenjeni direktori koje je Izetbegović postavio. 

"On je prije nekoliko godina rekao da je umoran govorio je da je vozač koji nešto vozi i on stvarno izgleda kao neki potrošen vozač koji je zaista propustio priliku za BIH pod njegovim rukovodstvom mnogo toga nije se desilo", rekao je Elmedin Konaković, predsjednik stranke "Narod i pravda".

Sa tim da nije više vlasti lider SDA očigledno još se ne može pomiriti. Nakon što za njegovu partiju nije bilo mjesta na bh nivou bez vlasti je ostao i u drugom entitetu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)