Milorad Dodik

Izmjena Dejtonskog sporazuma bila bi smrtna presuda za BiH

 • 16.01.2020.14:48

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da bi izmjena Dejtonskog sporazuma, o čemu su prema pisanju medija razgovarali izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, bila smrtna presuda za BiH.

Dodik je rekao da je Dejtonski sporazum stvorio BiH koja je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

"Međunarodna zajednica je, putem visokog predstavnika, učinila sve da razvali Dejtonski sporazum i on je u velikoj mjeri degradiran. Bonska ovlaštenja nisu zakonita, niti u skladu sa Dejtonom, a visoki predstavnici su učinili sve da krše ovaj sporazum i devastirali su ga uzurpirajući prava i bespravno prenoseći nadležnosti na nivo BiH", naveo je Dodik.

On je ocijenio da su u zabludi oni koji žele da na nekom međunarodnom forumu pokušaju da mijenjaju Dejtonski sporazum. "Ukoliko se taj posao stavi na međunarodnu zajednicu mislim da bi to bila smrtna presuda za BiH", poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Narod priča

  Putujemo našom zemljom, obilazimo naša ognjišta koja čuvaju priče o našim djedovima i pradjedovima. Tražimo lica, ljude one neobično obične ljudske priče.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.