Dom naroda

Još jedna jasna poruka Šmitu: Ili poštovanje ustavne pozicije Srpske, ili...

  • Извор: Агенције
  • 12.09.2023. 12:36

Klub delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) se oglasio i podržao izjave članova rukovodstva oba doma državnog parlamenta Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

Iz Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda PSBiH su poručili kako podržavaju ono što su kazali Špirić i Radmanović.

"Delegati Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u potpunosti podržavaju zajedničku izjavu članova kolegijuma Paralamentarne skupštine BiH Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića kojom zahtijevaju striktno poštovanje ustavne pozicije Republike Srpske, njenih institucija i predstavnika. Delegati su saglasni da u budućem periodu zajednički donose odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH", piše u saopštenju Kluba delegata srpskog naroda.


Žena pojela lubenicu i preminula dva dana kasnije

Žena pojela lubenicu i preminula dva dana kasnije

Juče su Špirić i Radmanović kazali kako "prate aktivnosti nelegalnog visokog predstavnika Kristijana Šmita"

Špirić i Radmanović ističu da su Šmitove aktivnosti već duže vrijeme usmjerene na derogiranje ustavne pozicije i zakona Republike Srpske čime ne samo da ne poštuje njene institucije i legalno izabrane predstavnike nego direktno radi na njihovom urušavanju.

"Špirić i Radmanović najavili su da će u budućem periodu pratiti i analizirati situaciju koju je Šmit prouzrokovao svojim djelovanjem, te da će zajednički donositi odluke koliko je svrsishodno učestvovati u radu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko se ne budu poštovali stavovi i ustavna pozicija Republike Srpske", navodi se u zajedničkoj izjavi Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина