Ni nakon mjesec dana

Još nije završeno vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije

 • Izvor: Glas Srpske
 • 16.09.2022. 08:59

Vještačenje medicinske dokumentacije bivšeg komandanta Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakiba Mahmuljina, koji je osuđen za ratne zločine nad Srbima u Vozući i na Ozrenu, ni nakon mjesec dana nije završeno i ne zna se kada će biti, piše "Glas Srpske".

Sud BiH donio je 18. avgusta naredbu o vještačenju medicinske dokumentacije Mahmuljina kojom je od vještaka tražen nalaz i mišljenje da li se može liječiti u BiH, kao i da li može putovati.

"Vještačenje Mahmuljinove medicinske dokumentacije nije završeno. Sud se prije tri dana, u skladu sa uputstvima odbrane osuđenog, obratio Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u svrhu pribavljanja dodatne medicinske dokumentacije. Ta dokumentacija će nakon što bude ustupljena nama biti dostavljena vještaku s ciljem izrade nalaza i mišljenja o zdravstvenom stanju osuđenog", rekli su u Sudu BiH.

Vještaci u Republici Srpskoj za oblast medicine navode da se bilo koji predmet može završiti i za nekoliko dana, ako je dostupna sva dokumentacija o nekom od slučajeva koji je predmet vještačenja.

Predstavnici boračkih organizacija u Srpskoj navode da Sud BiH namjerno odugovlači vještačenje da bi Mahmuljin bio na slobodi.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić smatra da se, kako sada stvari stoje, Mahmuljin nikada neće vratiti u BiH i odslužiti kaznu na koju je osuđen.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine. Mahmuljin je po izricanju kazne od osam godina napustio BiH i otišao u Tursku navodno na liječenje, umjesto u zatvor.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.