Bivši predsjednik Narodne skupštine Srpske

Kalinić: Dodik štiti osnovne principe Dejtonskog sporazuma

  • Извор: РТРС
  • 28.09.2022. 10:35

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik želi dobre odnose sa Hrvatima i Hrvatskom koja je potpisnik Dejtonskog sporazuma, izjavio je Dragan Kalinić, bivši predsjednik Narodne skupštine Srpske, komentarišući optužbe opozicije zbog sastanka Dodika sa hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

"Ne vidim ništa loše u susretima Dodika i Milanovića. Pogrešno je misliti da je Dodik zaštitnik interesa hrvatskog naroda ili, kako opozicija tvrdi, neka vrsta hrvatskog insajdera u BiH. Hrvatima su dovoljni (Dragan) Čović, Milanović i (Andrej) Plenković da ih zaista zaštite. Mislim da podrškom hrvatskom pitanju u BiH Dodik štiti jedan od osnovnih principa Dejtonskog sporazuma, a to je da je u BiH potrebna ravnopravnost tri konstitutivna naroda i dva entiteta", rekao je Kalinić, dodajući da su kritike opozicije neutemeljene, prenosi "RTRS".

Kalinić je u Јutarnjem programu RTRS-a istakao da se BiH nalazi na ozbiljnom raskršću i da je logično da Dodik nastoji da postigne visok stepen saglasnosti sa Hrvatskom i Srbijom o budućnosti BiH.