ХСС

Караматић: На територији коју је контролисала тзв. Армија БиХ више нема Срба, а Хрвата је све мање

  • Извор: СРНА
  • 15.04.2024. 14:36

На територији коју је у протеклом рату контролисала такозвана Армија БиХ данас више нема Срба и Хрвата је све мање, рекао је Срни предсједник Хрватске сељачке странке (ХСС) БиХ Марио Караматић.

Караматић је нагласио да честитка замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића поводом Дана такозване Армије БиХ - 15. априла у којој је навео да је "Армија БиХ једина легална и легитимна војна сила државе Републике БиХ", показује у којем правцу иде политика коју данашње бошњачке елите покушавају спроводити.

"Такозвана Армија БиХ је само једна од три зараћене стране (у протеклом рату), а која је само за Хрвате имала више од 300 логора на територији коју је контролисала", рекао је Караматић.

Коментаришући раније изјаве бошњачких политичара који су говорили да "Армија БиХ није чинила ратне злочине", Караматић је истакао да комплетан наратив бошњачких политичара и медија иде у правцу тога да се сви злочини које је ова војска починила представе као страдања.

"Сутра је годишњица масакра који су припадници /такозване/ Армије БиХ урадили у Трусини код Коњица и бошњачки медији ће извјештавати да се ту догодило страдање цивила, као да су слетјели аутобусом, а неће помињати да су људи разапињани на крстове и како су им главе одрубљиване", рекао је Караматић.

Према његовим ријечима, овај наратив, који Бошњаци покушавају продати свијету, иде све слабије и теже, због тога што су се у свијету промијенили односи.

"Није то баш као што је било прије пет или десет година", закључио је Караматић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: