Ljubiša Ćosić

"Karićeva dokazala - bošnjački političari podržavaju antidejtonsko djelovanje"

  • Извор: СРНА
  • 25.05.2023. 11:25

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić smatra da je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić, prijemom i uručivanjem zlatnika Grada Sarajeva za predstavnike takozvanog "Antidejton pokreta", dokazala dugogodišnje tvrdnje Republike Srpske da bošnjački politički predstavnici podržavaju antidejtonsko i antiustavno djelovanje u BiH.

"Iako je u suštini politički nebitna ličnost koja, nažalost, obavlja bitnu reprezentativnu poziciju, ovo nije nešto preko čega treba preći jer nosi određenu simboliku koja sigurno ne prija nikome normalnom u BiH. U svakoj normalnoj zemlji, što BiH odavno nije, ovakav potez bio bi okarakterisan kao ozbiljno antiustavno djelovanje", rekao je Ćosić Srni.

On je napomenuo da su takozvani "Antidejton pokret" i njegov nazovi lider Nihad Aličković u javnosti Republike Srpske i BiH odavno prepoznati kao esktremisti čiji se rad zasniva na antiustavnom djelovanju i širenju netrpeljivosti prema Srbima i Republici Srpskoj.

"Takve ljude, koji se otvoreno bore protiv Ustava zemlje koju navodno vole više od svega, zvanično prima i dijeli im priznanja gradonačelnica nečega što bi trebalo da bude glavni grad svih u BiH. I onda Republika Srpska i Srbi ne valjaju i nas, koji se borimo za Ustav BiH onako kako je i napisan, optužuju za antiustavno djelovanje. BiH je zaista nevjerovatan paradoks", ocijenio je Ćosić.

Nakon ovoga, poručio je Ćosić, bošnjački političari ne treba da se čude, niti imaju pravo da histerišu ako se u BiH pojavi pokret koji će se boriti isključivo za osamostaljenje Republike Srpske, a čiji će predstavnici biti rado viđeni gosti u zvaničnim institucijama republičkog i lokalnog nivoa.