Zenica

Kasumović nakon sastanka "osmorke": Idemo u implementaciju izbora

  • Извор: Агенције
  • 04.01.2023. 17:50

Lideri "osmorke", osam stranaka iz Federacije BiH (FBiH) dogovorili su danas nastavak implementacije izbornih rezultata i da u međuvremenu izvrše dodatne konsultacije sa partnerima u BiH, rečeno je novinarima poslije višečasovnog sastanka u Zenici.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić rekao je da će "osmorka" sa SNSD-om i HDZ-om u najkraćem roku održati još jedan razgovor s ciljem popravljanja ambijenta.

Nikšić je naveo da nije upitan dogovor "osmorke" sa HDZ-om i SNSD-om, ali da su "upitni potezi" pojedinih partnera unutar ovog bloka.

"Prolongiraćemo dostavljanje imena (za Savjet ministara) da obavimo još jedan krug konsultacija", rekao je Nikšić.

On je dodao da nije nikome u interesu održavanje tenzija, već uspostavljanje povjerenja i donošenje odluka od važnosti za građane.

Nikšić je rekao da u sporazumu između "osmorke", HDZ-a i SNSD-a nije bilo govora o državnoj imovini, te napomenuo da u vezi sa tim postoji odluka Ustavnog suda BiH.

Fuad Kasumović iz BH inicijative rekao je novinarima da je najviše razgovarano o nekim stvarima koje se u posljednje vrijeme desile mimo "osmorke".

On je istakao da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezaobilazan za formiranje vlasti, a međunarodnu zajednicu optužio je da pravi haos u BiH.

Lider NES-a Nermin Ogrešević rekao je da svi članovi "osmorke" treba da rade kako bi se očuvale teme koje su bile dio potpisanog sporazuma, prenijeli su federalni mediji.

Na pitanje da li je nezadovoljan pozicijama koje NES treba dobiti pa je zato prije dva dana kritikovao "osmorku", Ogrešević je odgovorio da to nije tačno.

"Ozbiljan je trenutak kada se treba ići ka finišu formiranja vlasti", rekao je Ogrešević.

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)