Poglavar IS

Kavazović: Ako institucije padnu, moramo biti spremni braniti BiH oružjem

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2023. 21:06

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović i nekadašnji pripadnik Armije RBiH poručio je da Bošnjaci moraju braniti institucije BiH na svaki način, jer ako one padnu, moraju biti spremni da oružjem brane BiH.

On je u intervjuu za MTV Igman sjećajući se rata u BiH rekao sljedeće:

"Taj proces postajanja iz nemoći u naciju koju ne možeš pobijediti je za mene bio upečatljiv. Ta odlučnost naroda da se bori, da pruži otpor. Koliko će biti žrtava je nešto drugo, ali otpor i odlučnost su me fascinirali... Ovdje je jako bitno da shvatimo što nam se dogodilo, kako se dogodilo, kako smo od naroda koji je bio osuđen na potpuno uništenje, uz velike žrtve, uz odlučnost da se te žrtve podnose, postali smo narod koji je ostvario svoje ciljeve... Svi smo bili spremni žrtvovati se za svoju domovinu... Današnja borba je u institucijama Bosne i Hercegovine. Ne smijemo dopustiti da budu uništeni. Moramo pokazati da smo spremni braniti institucije Bosne i Hercegovine na svaki način, a ako one padnu, a to smo imali 1992. godine, moramo biti spremni oružjem braniti ovu državu".

Ovo je još jedna uznemirujuća izjava Kavazovića kojom poziva na rat. Kao i prethodnih nekoliko puta, na ovakve izjave nije bilo nikakve reakcije institucija, dok iz Republike Srpske stižu osuđujuće poruke.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм