BiH se pomjerila sa mrtve tačke

Ko je za dogovor, a ko je protiv?

  • Извор: АТВ
  • 25.07.2023. 19:04

Set zakona, popuna Savjeta ministara BiH, i radne grupe koje će predlagati nova zakonska rješenja. Nakon jučerašnjeg sastanka SNSD-a, HDZ-a i "trojke", BiH se pomjerila sa mrtve tačke.

To što je došlo do dogovora, nije po volji onima koji nisu bili dio pregovora. Onima koji su pregovarali, jasno je da je razgovor jedini lijek za politčku krizu u BiH. Iz SNSD poruka da ako se dogovor ispoštuje, svima će biti bolje. 

"Sve ono što je došlo u javnost naravno da će to biti dobro za sve u BIH. BiH je zemlja pojedinih zamaha. Ja mislim ako svi sjjednu za sto i razgovaraju i vode mukotrpne razgovore i prave kompromise da će svima biti bolje", kaže predsjedavajući Doma naroda PS BiH Nikola Špirić. 

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Pogledajte pravac kretanja: Novi talas oluje stiže večeras

Od opozicije u Republici Srpskoj do one u drugom enitetu, malo je onih koji u dogovoru vide nešto dobro.  

"Pa šta da vidim dobro, ovdje imate zaključke Narodne skupštine da prva stvar koja se mora usvojiti je Zakon o Ustavnom sudu. Mi smo juče imali nekakav dogovor kako su oni rekli koji uopšte ne spominje Ustavni sud", kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a.

"Bojim se da je ono sinoć poslužilo u svrhe onog što sam maloprije govorio ili novac ili pritisak, a da ćemo u konačnici dobiti jedno veliko ništa kao i do sad", kaže delegat SDA u Domu naroda PS BiH Safet Softić.

Bujica oštetila put na Laušu

Bujica oštetila put na Laušu

Dosta je bilo galame, poruka je iz Republike Srpske. Od 22. avgusta stvari će morati da se poslože. 

"Da razgovor i dijalog nemaju alternativu to je ono za šta sam se i ja zalagao. Očekujem da svi oni koji su juče bili na sastanku ostanu dosljedni i da ispoštuju svoje riječi i da do 22. avgusta imamo taj paket, odnosno set evropskih zakona koji će usvojiti Parlament BiH", kaže ministar bezbjednosti u SM Nenad Nešić.

Dva pilota poginula u padu kanadera tokom gašenja požara!

Dva pilota poginula u padu kanadera tokom gašenja požara!

Nakon sastanka u Konjicu, u BiH je nastala još veća blokada. Predstavnici "trojke" nisu popuštali zahtjevima iz Republike Srpske. Na jučerašnjem sastanku postignut je dogovor o važnim pitanjima za sve strane u BiH. IZ Republike Srpske je poručeno da svi zakoni i zakljuci Narodne skupštine ostaju na snazi.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)