Milorad Dodik

Komandant NATO snaga tokom bombardovanja dolazi da demokratiju utjeruje na drugačiji način

  • Извор: АТВ
  • 04.12.2021. 12:31

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govorio je specijalnim izaslanicima Velike Britanije i drugih zemalja, za koje misli da je to način preko kojeg Britanija želi da se vrati na političku scenu.

"Naš odnos prema specijalnim izaslanicima je više njihova igra, nego naša potreba. To samo žele u svojim medijima da drže kao teme. Zapadne zemlje imaju daleko veće probleme. Slušamo Britance koji nam predlažu da uđemo u EU, a oni je napustili. Oni uz pomoć ovog specijalnog izaslanika žele da se vrate na političku scenu. Naravno da ćemo razgovarati sa tim ljudima. Ono što ću mu reći je da za ono što treba da uradi ovdje treba minimum moralnog digniteta. A vaš dignitet je vezan za činjenicu da ste komandovali NATO trupama koje su ovdje bombardovale Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji i ubijale djecu. Taj nivo digniteta vi nemate", rekao je Dodik.

Razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom prošao je i bolje od očekivanog, a razgovarali su i o NATO namjerama.

"Nema pitanja o kojem se nismo složili. Rusija je izložena ozbiljnim pitanjima kada je riječ o Ukrajini. Odbacujem ocjene generalnog sekretara NATO-a o procjeni situacije u BiH. Trebalo bi prvo da vidi kako su se formirale OS BiH. Veoma smo ozbiljno doživjeli njegovu prijetnju da će oni učiniti sve. To se u svakom slučaju treba odbaciti i objasnio bih Stoltenbergu čitavu situaciju NATO ne želi niko da ignorište. Ostaće jaka formacija, ali ostaćemo pri tome da NATO nema rigidnu ulogu ovdje. Mi imamo lošu istoriju sa NATO, bezobrazno lošu. Sad Britanci šalju čovjeka koji je komandovao NATO trupama dok su nas bombardovali. Skinuo je uniformu i sada želi da demokratiju utjeruje na drugi način, poručio je Dodik.

On poručuje da je britanski Parlament odlučio da raspravlja o situaciji u BiH ukazuje na sljedeće: da je bio mali broj poslanika koji su zainteresovani za ovo pitanje. Kada pogledate angažovane ljude, to su svi oni koji su bili angažovani na muslimanskoj strani. Taj britanski Parlament koji se pokušava predstaviti kao leglo demokratije, apsolutno je pokazao svoju bezličnost jer je navijački nastrojen i nije spreman da sagleda realno stanje. To treba shvatiti kao mišljenje pojedinaca. Koliko je to ozbiljno sa tim izaslanicima, meni dođe da i mi angažujemo svoje izaslanike, pa da se oni bave situacijom u Britaniji.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.