Opozicija promoter lažnih navoda

Kome odgovara priča da je BiH uvela sankcije Rusiji?

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2023. 22:27

Opozicija u Srpskoj jedva je dočekala pisanja tabloida da je BiH uvela sankcije Rusiji, čime su osuli paljbu na rukovodstvo Republike Srpske i Milorada Dodika.

Neistinita pisanja tabloida prenose lokalni bijeljinski mediji na kojima se oglašavaju opozicioni lideri koji danas čitav dan drže narativ kako su BiH i Mađarska uvele sankcije Ruskoj Federaciji.

Opozicioni predstavnici poput Vukote Govedarice i Jelene Trivić iskorišćavaju najnovije podvale tabloida kako bi obmanuli javnost i tvrdili kako je BiH uvela sankcije Rusiji, baš u vrijeme kada  se zvaničnici Srpske sastaju sa zvaničnicima Rusije.

Malo koji je predstavnik institucija zemalja Balkana imao priliku da se susretne sa Putinom, dok je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik samo u prošloj godini dva puta imao sastanak sa predsjednikom Rusije. Pored toga i drugi zvaničnici Srpske sastaju se sa funkcionerima Rusije dok nijedan predstavnik institucija zemalja u regionu nije imao priliku sastati se sa ruskim zvaničnicima otkada je Rusija pokrenula vojnu operaciju.

Medijski natpisi dolaze nakon nedavne poruke Evropske unije i ambasade SAD-a u BiH da očekuju da BiH osudi Rusiju, što nedvosmisleno govori o činjenici da BiH nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji što smeta zapadnoj politici. BiH je među 20 država čiji građani putuju bez viza. Niti jedna instanca u BiH nije nikada donijela bilo kakvu odluku da se pridruži sankcijama Ruskoj Federaciji. Sve je i dalje samo pokušaj nekih političara iz FBiH da pošalju drugačiju sliku u čemu im svesrdno pomaže ovdašnja opozicija. Ima tu, sudeći po današnjim tekstovima, još pomagača.

Ovo tabloidno pisanje kao i javljanje opozicije iz Srpske nastaje u trenucima dok se pojedine zemlje regiona koje do sada nisu uvele sankcije Rusiji, spremaju da pod pritiscima EU pokleknu i pridruže se novom setu sankcija Rusiji. Možda tu i leži tajna najnovijih pisanja. Nejasno je, a možda i nije, kome odgovara najnovija obmana javnosti u Srpskoj, BiH, regionu. Nije prva, samo ovaj put nije otvorena.

Pojedine zemlje koje spremaju set sankcija Rusiji u nemilosti su naroda zbog velike podrške Rusije koja ih već decenijama pomaže oko najvažnijih pitanja. Zbog toga možemo posljednjih mjeseci čitati serije tekstova koji Rusiju predstavljaju kao agresora, a kako bi se olakšala pozicija pred narodom, u priču o sankcijama se lažno gura i Milorad Dodik, lider Srba u BiH.

Ipak, ono što je neosporivo i što ni lažne tabloidne naslovnice ne mogu poreći su susreti Vladimira Putina i Milorada Dodika. U prošloj godini Dodik se sastao sa Vladimirom Putinom na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, a nakon toga Putin je primio Dodika u Kremlju.

Pored toga, ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov gost je svih važnih događaja koje obilježava Republika Srpska. Tako je bio prisutan i na Danu Republike Srpske, Svečanoj Akademiji i drugim važnim datumima za Srpsku.

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм