Министар иностраних послова

Конаковић: Нећу подржати приједлог мишљења о измјенама Изборног закона

  • Извор: СРНА
  • 22.04.2024. 14:55

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Елмедин Конаковић рекао је да неће одржати Приједлог мишљења о Приједлогу закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ уколико он третира рјешавање избора члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, а не рјешава судске пресуде у више предмета.

Конаковић је рекао како "не постоји договор странака у власти на нивоу БиХ о било каквом изборном закону", наводећи да радне групе раде неке приједлоге.

"Немамо никакву информацију да је неки усаглашен изборни закон отишао у процедуру, тако да ово данас, што је на сједници Савјета министара, није то сигурно", рекао је Конаковић.

Додик: Муслимани упрегли све ресурсе да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе

Додик: Муслимани упрегли све ресурсе да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе

Он је нагласио да ситуација између странака у власти на нивоу БиХ изгледа лошије него икад, те додао да ће се одазвати наредним састанцима партнера у власти уколико за то буде било потребе.

Говорећи о данашњој акцији "Блек тај два" Конаковић је рекао да сви политичари морају бити предмет сталног интересовања, нарочито правосудних институција у БиХ, те напоменуо да је један од ухапшених у данашњој акцији Гордан Мемија, његов пријатељ, који је већ хапшен претходне године.

Исак се огласио о великој акцији СИПА-е, одговорио и гдје је директор ФУП-а Вахидин Муњић

Исак се огласио о великој акцији СИПА-е, одговорио и гдје је директор ФУП-а Вахидин Муњић

"И Мемија и Конаковић и сви морају бити предмети истрага, као што сам већ рекао, али се од тога не смије правити забава за јавност", закључио је Конаковић.

Конаковић, који је и лидер "Народа и правде", рекао је у сриједу, 17. априла, послије састанка са партнерима у власти на нивоу БиХ да је овај састанак у Источном Сарајеву био веома тежак али да још постоји свијест о томе да домаћи политички актери морају учинити максимум напора да се ријеше актуелна питања, а Изборни закон је једно од најактуелнијих.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм