Министар иностраних послова

Конаковић: Нећу подржати приједлог мишљења о измјенама Изборног закона

  • Извор: СРНА
  • 22.04.2024. 14:55

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Елмедин Конаковић рекао је да неће одржати Приједлог мишљења о Приједлогу закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ уколико он третира рјешавање избора члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, а не рјешава судске пресуде у више предмета.

Конаковић је рекао како "не постоји договор странака у власти на нивоу БиХ о било каквом изборном закону", наводећи да радне групе раде неке приједлоге.

"Немамо никакву информацију да је неки усаглашен изборни закон отишао у процедуру, тако да ово данас, што је на сједници Савјета министара, није то сигурно", рекао је Конаковић.

Додик: Муслимани упрегли све ресурсе да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе

Додик: Муслимани упрегли све ресурсе да покажу зашто Срби са Бошњацима не могу да живе

Он је нагласио да ситуација између странака у власти на нивоу БиХ изгледа лошије него икад, те додао да ће се одазвати наредним састанцима партнера у власти уколико за то буде било потребе.

Говорећи о данашњој акцији "Блек тај два" Конаковић је рекао да сви политичари морају бити предмет сталног интересовања, нарочито правосудних институција у БиХ, те напоменуо да је један од ухапшених у данашњој акцији Гордан Мемија, његов пријатељ, који је већ хапшен претходне године.

Исак се огласио о великој акцији СИПА-е, одговорио и гдје је директор ФУП-а Вахидин Муњић

Исак се огласио о великој акцији СИПА-е, одговорио и гдје је директор ФУП-а Вахидин Муњић

"И Мемија и Конаковић и сви морају бити предмети истрага, као што сам већ рекао, али се од тога не смије правити забава за јавност", закључио је Конаковић.

Конаковић, који је и лидер "Народа и правде", рекао је у сриједу, 17. априла, послије састанка са партнерима у власти на нивоу БиХ да је овај састанак у Источном Сарајеву био веома тежак али да још постоји свијест о томе да домаћи политички актери морају учинити максимум напора да се ријеше актуелна питања, а Изборни закон је једно од најактуелнијих.

Пратите нас и путем Вибера