Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac: Izetbegović zvecka oružjem zbog gubitka vlasti

  • Извор: СРНА
  • 17.03.2023. 10:20

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je Srni da su izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, u kojima ponovo zvecka oružjem i prijeti ratom, posljedica očigledne frustracije i histerije zbog gubitka vlasti nakon oktobarskih opštih izbora.

"Izetbegović i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović koji se, nažalost, svjesno pridružio prvom čovjeku SDA u ratnohuškačkim izjavama, ni na koji način ne mogu uplašiti ili pokolebati institucije Republike Srpske i predstavnike Republike Srpske na nivou BiH u sprovođenju politike mira, očuvanja Dejtonskog sporazuma i svih prava koje taj sporazum i Ustav BiH garantuju Srbima", poručio je Košarac.

Prema Košarčevim riječima, Izetbegovićeve ratnohuškačke izjave imaju za cilj da obeshrabre one strane zvaničnike koji smatraju da je lider SDA najveća opasnost po mir i najveći remetilački faktor u BiH.

"Izetbegović se grčevito bori za opstanak u vlasti u Federaciji BiH, kao i na poziciji prvog čovjeka SDA i očigledno ga nervira činjenica da stranci ne podržavaju ni jedno niti drugo", ocijenio je Košarac.

Prema njegovim riječima, Izetbegović po svaku cijenu pokušava da političke probleme iz Federacije BiH prenese u Republiku Srpsku što mu, kaže Košarac, neće uspjeti.

"Republika Srpska je bezbjedna i politički i ekonomski stabilna. Institucije Republike Srpske funkcionišu u punom kapacitetu i u stanju su da spriječe bilo kakav pokušaj ugrožavanja mira, bezbjednosti i stabilnosti", naglasio je Košarac.

On je pozvao pravosudne institucije da se pozabave izjavama i porukama Izetbegovića.

"Pravosudne institucije ne bi trebalo da ćute i da ignorišu činjenicu da izjave Bakira Izetbegovića predstavljaju očigledno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i prijetnju miru u BiH", zaključio je Košarac.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина