Инстаграм

Кошарац: Модел Марфија, Шмита и Сатлера води БиХ У суноврат

  • Извор: АТВ
  • 17.12.2023. 12:55

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да је убрзавање процеса против предсједника Републике Српске Милорада Додика пред Судом БиХ значи убрзавање пресуде БиХ.

"Модел који заговарају (амерички амбасадор у БиХ Мајкл) Марфи, (Кристијан) Шмит и (шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан) Сатлер заједно са дијелом политичке структуре из Федерације БиХ сигурно води БиХ у незаустављив суноврат", истакао је Кошарац.

Кошарац је додао да управо они праве амбијент у којем желе да понижавају Републику Српску, занемарујући правне чињенице, газећи изборну вољу српског народа и нарушавајући ионако урушен суверенитет БиХ, те да је забрињавајуће што ЕУ ћути на све ово.

Додик гласао у Бањалуци: Важно да грађани Српске добију аутоматско држављанство Србије

Додик гласао у Бањалуци: Важно да грађани Српске добију аутоматско држављанство Србије

Он је поновио да је ријеч о политички монтираном процесу који се води пред неуставним Судом БиХ против легитимно изабраног предсједника Републике, зато што је свој посао радио у складу са Уставом и да је јасно ко стоји иза тог политичког прогона.

"Нама је јасно ко стоји иза овог политичког прогона и шта је коначни циљ", навео је Кошарац на свом профилу на Инстаграму.

Према његовим ријечима, одбијање жалбе да се процес из Сарајева пребаци у Бањалуку недвосмислен је доказ да се жели показати имагинарна снага Сарајева, неуставних институција и појединих странаца у овој земљи.

Додик: Рочиште у сриједу се вјероватно неће одржати

Додик: Рочиште у сриједу се вјероватно неће одржати

"Како је могуће да нико од партнера из ФБиХ није изнио свој став о оваквом дјеловању, осим што упорно понављају оно што им наметну Марфи, Шмит и Сатлер? Зар заиста мисле да је то дугорочно добра политика за БиХ? Како је могуће да још нису осудили овакве поступке, док истовремено траже од Републике Српске и предсједника Додика подршку за кретање БиХ према ЕУ", упитао је Кошарац.

Он је додао да је најбољи примјер како странци манипулишу њима и колико их сматрају (не)озбиљним одбијање ЕУ да отвори преговоре са БиХ.

"Да ли је једина политика дијела структуре из ФБиХ да буду политички потрчци странаца, умјесто да граде партнерство са легитимно изабраним представницима народа и институција", упитао је Кошарац.

Ово су најбогатији људи у БиХ

Ово су најбогатији људи у БиХ

Кошарац је оцијенио да ће они који данас највише аплаудирају својим менторима из западних амбасада у политичком прогону предсједника Републике Српске, највише жалити када Марфи, Шмит и Сатлер оду из БиХ, јер су произвели неповјерење и константно подривају Дејтонски споразум.

"Било би добро да коначно схвате да је једини могући модел дејтонска БиХ и договор два ентитета и три конститутивна народа. Којекаква моделирања и партнерства са марфијима, сатлерима и компанијом никоме у овој земљи неће донијети ништа добро", закључио је Кошарац. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм