Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Шмиту је неопходна медицинска дијагноза, крајње је вријеме да се овом пацијенту укаже помоћ

 • 19.05.2024. 12:31

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је Кристијану Шмиту неопходна медицинска дијагноза, те да је крајње вријеме да се овом пацијенту укаже помоћ.

Кошарац је на Инстаграму објавио изјаву нелегитимног странца Шмита који је рекао да му његов положај "даје много батина, а мало мркви" и да, како каже, види да кориштење батине даје резултате, посебно у вршењу притиска на Милорада Додика.

Кошарац је нагласио да ово није Шмитов популизам, порив за прикупљање политичких поена, и да нећемо наћи ни адекватан, а још мање пристојан коментар на ове бљувотине и небулозе.

"Пошто заиста не могу наћи ниједну смислену реченицу да покушам објаснити ново помрачење ума окупатора Шмита, можда је боље да прибјегнем медицинским дефиницијама. Лијечење пацијента почиње од дијагнозе стања", констатовао је Кошарац.

Он је у наставку објаве дао и, како каже, скромни допринос томе:

"1. Психоза је психички поремећај код кога је као примарни симптом присутно отуђење пацијента од реалности. Огледају се у поремећеном контакту или чак прекиду контакта са стварношћу, дубоким поремећајима опажања, емоција, мишљења и понашања.

2. Шизофренија је ментални поремећај који се карактерише понављајућим епизодама психозе које су повезане с општом погрешном перцепцијом стварности".

Кошарац је нагласио да не зна да ли је и евентуално на који начин регулисано питање здравственог осигурања нелегитимног странца који борави у БиХ, али је сасвим сигурно, у најбољем интересу пацијента, потребно хитно збрињавање у Њемачкој.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска