Члан делегације парламента БиХ

Ковачевић: Пандорину кутију у БиХ отвара једино Шмит

  • Извор: СРНА
  • 13.04.2024. 17:35

Члан делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Радован Ковачевић је на форуму у Тирани истакао напредак БиХ у протеклом периоду и заједнички допринос странака у власти, три конститутивна народа и осталих на путу ка ЕУ, те указао на значај регионалне сарадње.

На Међупарламентарном форуму делегација парламената земаља Југоисточне Европе у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Ковачевић је на опаску једног од посланика из Албаније да поступци предсједника Републике Српске Милорада Додика могу отворити Пандорину кутију одговорио да су Додикови поступци отворили једино преговоре БиХ са ЕУ, а да Пандорину кутију у БиХ отвара једино нелегални странац Кристијан Шмит наметањем закона и рушењем суверенитета БиХ.

Ковачевић, који је и делегат у Дому народа парламента БиХ, обратио се у оквиру дискусије о изазовима унутар региона Југоисточне Европе, поздравио домаћина и захвалио за организацију Форума, те нагласио значај свих питања од заједничког интереса региона, као и на интересе земаља у економском, туристичком и сваком другом погледу.


Додик: Статус преговарача угрожен, ствар компликује и резолуција о Сребреници

Додик: Статус преговарача угрожен, ствар компликује и резолуција о Сребреници

Он је подсјетио на убрзано формирање власти након избора, добијање кандидатског статуса на путу ка ЕУ и отварање преговора, а све уз замах те исте власти након посљедњих избора, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

На форуму, који су заједно организовали Парламентарна скупштина ОЕБС-а и Парламент Албаније, расправљано је о више тема од значаја за простор Југоисточне Европе, о раду ОЕБС-а у Албанији, као и тренутном статусу и изазовима Албаније и других земаља региона на путу ка ЕУ.

У саопштењу се наводи да је први дан форума приведен крају расправом о утицају миграција кроз кризне зоне на земље региона, проблематику исељавања и парламентарну подршку програмима који нуде рјешења за овај проблем.

Током другог дана форума предвиђено је и формирање парламентарних радних група које ће на одвојеним сесијама дискутовати о изградњи повјерења у региону, енергетској безбједности и заштити околине.


Каран: Циљ резолуције је јасан, али је јасно да ће бити упитан и опстанак БиХ

Каран: Циљ резолуције је јасан, али је јасно да ће бити упитан и опстанак БиХ

Биће размијењена искуства и примјери добре праксе у вези са солидарношћу земаља региона у суочавању са природним катастрофама, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм