Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH

Kovačević: Šmit stalno radi protiv dejtonske BiH, na istom zadatku Komšić i Džaferović

  • Извор: СРНА
  • 03.09.2022. 13:48

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je danas u Bihaću da su legitimni zahtjevi srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za smjenom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, kao i da Kristijan Šmit bude proglašen osobom non grata.

Komentarišući u vezi s tim posljedne odbijanje svih tačaka koje je Dodik predložio na sjednici Predsjedništa, Kovačević je rekao da Džaferović i Željko Komšić namjerno rade protiv interesa Republike Srpske.

"Nekoliko je stvari koje oni odbijaju po automatizmu, a jedna je da se smijeni DŽaferović kao predsjedavajući Predsjedništva BiH jer krši Ustav BiH i Dejtonski sporazum. Kad god bilo koji od tri člana Predsjedništva namjerava da govori u ime BiH, on u skladu sa Ustavom i poslovnikom Predsjedništva mora imati usaglašen stav konsenzusom sva tri člana", naveo je Kovačević.

On je dodao da Džaferović i Komšić to stalno ignorišu i da je to pokazatelj kršenja Ustava, zbog čega zaslužuju da budu smijenjeni.

Kovačević je rekao da je legitiman Dodikov prijedlog o proglašenju personom non grata Kristijana Šmita, koji nije visoki predstavnik, jer on bez ikakvih ovlašćenja i legitimiteta uporno pokušava da se grubo miješa u političke odnose u BiH i u Ustav.

"On stalno radi protiv interesa srpskog i hrvatskog naroda, protiv Srpske i jedine BiH koja može da postoji, a to je dejtonska BiH. Na istom zadatku su i druga dva člana Predsjedništva - Džaferović i Komšić koji kršeći Ustav i Dejton rade na tome da BiH nestane. Ako im je to cilj i želja mi im u tome nećemo smetati i lako ćemo da se prilagodimo", naglasio je Kovačević. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.