Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: U Potočarima sahranjeno mnogo vojnika koji su počinili zločine

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2023. 21:18

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ukazao je da bi se dokazalo da je u Potočarima sahranjeno mnogo vojnika koji su prije 31 godinu počinili zločine nad Srbima na području opština Srebrenica i Bratunac i šire u srednjem Podrinju ukoliko bi neko bio osuđen za te zločine.

Linta je podsjetio da i dalje nema kazne za odgovorne za stradanje 69 Srba prije 31 godinu u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, gdje su muslimanske snage predvođene Naserom Orićem na Petrovdan 1992. godine počinile stravične zločine.

Linta ukazuje da su bošnjački vojnici stradali u srpskim selima jer su došli da ubijaju i etnički očiste Srbe sa svojih vjekovnih ognjišta.

"Važno je naglasiti da su muslimanske snage činili zločine na najveće pravoslavne praznike. Za srpske žrtve u Srebrenici, Bratuncu i šire u srednjem Podrinju nema pravde", naveo je Linta u saopštenju.


Obilježena 31 godina od Petrovdanske bitke

Obilježena 31 godina od Petrovdanske bitke

On je ocijeno da su srpske žrtve - žrtve drugog reda i sve dok bude tako neće biti moguće da se uspostavi istinsko povjerenje i da dođe do pomirenja između Srba i Bošnjaka.

Linta podsjeća da za Srbe pobijene na području Srebrenice i Bratunca niko do sada nije odgovarao.

On je naveo da Srbi nisu imali povjerenje u Haški tribunal niti imaju povjerenje u pravosuđe BiH, jer nije osuđen nijedan zločinac na bošnjačkoj strani.

"Zbog toga moramo stalno da govorimo o srpskim žrtvama i da se borimo za istinu i pravdu. Jedan od načina jeste da Srbija osnuje Memorijalni centar srpskih žrtava na prostoru bivše Jugoslavije 1991-1999 godine", dodao je Linta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: