Бањалука

Лукићев адвокат: Нисмо добили обавјештење Суда о одгађању рочишта

  • Извор: СРНА
  • 21.11.2023. 09:26

Миљкан Пуцар, адвокат вршиоца дужности директора "Службеног гласника Републике Српске" Милоша Лукића рекао је да још нису добили обавјештење Суда БиХ да ли ће сутра бити одржано рочиште у предмету против његовог клијента и предсједника Српске Милорада Додика.

"Још нисмо добили обавјештење да ли се одгађа сутрашње рочиште на којем је требало да буде прочитана оптужница. Морамо да се појавимо пред судом уколико не добијемо обавјештење", рекао је Пуцар.

Он је истакао да је у овом предмету видљив убрзан темпо рада Суда БиХ.

Пуцар је рекао за РТРС да није било основа за потврђивање оптужнице против Додика и Лукића, јер Устав БиХ прописује да је Парламентарна скупштина БиХ та која доноси законе, па тако и измјене и допуне Кривичног закона.

Он је навео да је ријеч о политичком процесу до којег није требало да дође, додајући да очекује да ће његов клијент бити ослобођен.


Објављени снимци хапшења Амира Пашића Фаће

Објављени снимци хапшења Амира Пашића Фаће

Горан Бубић, адвокат предсједника Републике Српске, рекао је Срни да је одбрана упутила јуче Суду БиХ захтјев за одгађање судског рочишта планираног за сутра.

Бубић је истакао да је разлог одгађања службени пут предсједника Републике у Мађарску.

Пред Судом БиХ за сутра је заказан главни претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића, оптужених за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

На страници Суда БиХ је објављено да би рочиште требало почети у 13.00 часова и да је поступајући судија Мирсад Стрика.

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: