Poslanik SNSD-a u NSRS

Mazalica: Američka Ambasada da se kandiduje na izborima u BiH

 • Izvor: Srna
 • 10.03.2023. 17:24

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica istakao je da se američka Ambasada u Sarajevu tako bezočno miješa u unutrašnja pitanja zemlje domaćina da je jedino još preostalo da se kandiduje na izborima.

- Možda to i ne bi bila loša ideja, jer je van svake pameti da se, sakriveni iza diplomatskog plašta, svakodnevno ponašaju kao kolonijalni upravnici u BiH. Bilo bi veoma korisno da umjesto dijeljenja lekcija izabranim predstavnicima naroda, konačno pročitaju Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i prestanu raditi ono na šta nijedan ambasador u Vašingtonu ne bi smio ni da pomisli - naglasio je Mazalica za Srnu.

On je naveo da Republika Srpska ima pravo da donosi zakone iz različitih oblasti, baš kao što nijedna ambasada, pa ni američka, nema pravo da se u to miješa.

- Postoji jasno definisana zakonodavna procedura, a zakoni će i ubuduće biti donošeni u skladu sa interesima Republike Srpske i njenih građana, a ne bilo koje ambasade - poručio je Mazalica.

On je rekao da smo od gledanja američkih filmova bar naučili to da gdje god su oni donosili demokratiju, završilo se razvaljivanjem države i unutrašnjim sukobima, a gdje god su donosili blagostanje, završilo se nesrećom i propasti.

- Svaki film se bukvalno pretvorio u horor - zaključio je Mazalica.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.