Sastanak u Zagrebu

Milanović: Dejton je temelj BiH, ako se bude dirao iz toga može izaći samo zlo

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2023. 13:29

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović da je Dejtonski sporazum temelj BiH i da to ne smije da se dira.

"Odnosi sa prethodnim Predsjedništvom BiH nisu bili idealni. O detaljima neću govoriti. Sada je vrijeme da se otvori novo poglavlje, koje ima isti naslov, BiH kao cjelovita država, učesnik međunarodnog prava, utemeljena na Dejtonu. Dejton nije prelazni put, zaobilazni-povratni put do onoga što je BiH bila nekada, navodno. Dejton je temelj BiH i u hrvatskom interesu, kao i pravde i prava da se to ne dira. Ako se bude diralo, iz toga može izaći samo zlo", rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske ističe da stanje u BiH nije savršeno, ali poručuje da je stabilnost u regiji najvažnija, mir i evropski put BiH, ako to BiH želi.

Milanović napominje da je glavno pitanje i položaj Hrvata u BiH.

"O tome sam spreman da razgovaram sa svakim ko pokaže i milimetar zdravog razuma i dobre volje. Od gospođe Cvijanović i ljudi iz njenog političkog kruga u BiH vidim malo veći kvantum zdravog razuma".

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvaljuje Milanoviću na uvažavanju i da je ovaj sastanak bio u funkciji razumjevanja i stvaranja temelja za još bolju saradnju u budućnosti.

"Razgovaraćemo kako da povećamo nivo naše spoljno-trgovinske razmjene, realizovati važne projekte. Uvijek ćemo biti u funkciji olakšanja života našim građanima i zahalna sam na ovom pristupu. Takođe, opredjeljenost za dejtonski sporazum na kome smo svi dali saglasnost", rekla je Cvijanovićeva.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.