Direktor RAK-a

Milinović: Podstaći razvoj širokopojasnog pristupa internetu

  • Извор: РТРС
  • 15.03.2023. 16:29

Za podsticanje razvoja širokopojasnog pristupa internetu u BiH potrebno je ažurirati politiku i strategiju radiofrekventnog spektra, te usvojiti mjere za smanjenje troškova implementacije brzih elektronskih komunikacionih mreža, izjavio je direktor Regulatorne agencije za komunikacije Draško Milinović na Svjetskom samitu o informacionom društvu.

Milinović je na sesiji "Premoštavanje digitalnih podjela" kao primjer podrške koja se može pružiti u okviru međunarodne saradnje naveo ITU projekat, čiji je cilj da podrži napore BiH ka jačanju operacija mapiranja širokopojasnog pristupa kako bi se poboljšala primjena i korištenje povezanosti na teritoriji cijele BiH.

- Prema njegovim riječima, RAK je fokusiran na aktivnosti sprovođenja evropskog regulatornog okvira, kao i na usvajanje politike i strategije razvoja širokopojasnog pristupa za BiH, a, osim toga, potrebno je donijeti podsticajne mjere za razvoj i korištenje usluga zasnovanih na internetu - saopšteno je iz RAK-a.

Svjetski samit o informacionom društvu, koji organizuju Međunarodna unija za telekomunikacije i Ujedinjene nacije otvorili su generalni sekretar UN Antonio Gutereš i generalni sekretar ITU-a Dorin Bogdan Martin.

Samit traje do petka, 17. marta.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм