ATV

Edin Ramić

Ministar koji je "protjerao" Djeda Mraza podržao imama iz Kozarca

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023. 19:55

Ministar federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u petak je bio u Kozarcu gdje se sastao i sa imamom Amirom Mahićem, koji je tokom vjerske službe u džamiji Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) nazvao sektom.

On je tokom ove posjete prisustvavo i hutbi kontraverznog imama koju je sa velikom pažnjom slušao.

Informacija o posjeti Kozarcu objavljena je i na Ramićevom zvaničnom Fejsbuk nalogu. Ovim potezom, federalni ministar je dao otvorenu podršku imamu protiv koga je Okružno javno tužilaštvo Prijedor pokrenulo postupak, kao i Islamska zajednica.

Edin Ramić je inače visoki funkcioner u SDA, a trenutno je na mjestu potpredsjednika stranke. Pažnju javnosti nedavno je privukao, kada nije odobrio dodjelu paketića djeci zaposlenih u njegovom Ministrastvu, gdje bi djeci paketiće dijelio Djeda Mraz.

U odgovoru predsjedniku Sindikalnog odbora Ramić je rekao da odobrenje za organizovanje mogu dobiti nakon što sprovedu anketu među zaposelnima u ministarstvu, koji bi se izjasnili da li ih takav način dodjele paketića vrijeđa.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еnergo klub

  Gđe na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.