Radmanović o formiranju vlasti

Ministarstva moraju da budu ravnopravno raspoređena

  • 19.04.2019. 19:02

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da SNSD-u treba da pripadne Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, odnosno da podjela devet ministarstava treba da bude ravnopravna.

"Ono treba da pripada SNSD-u, a to spori SDA. SDA na svakom koraku pokušava da kaže 'mi smo glavni u BiH'. To je problem koji je nerješiv. Ovo je najjednostavnija priča u kojoj se pokazuje ravnopravnost. Devet ministarstava, tri-tri-tri i svu smo priču završili", rekao je Radmanović. 

Govoreći o sastanku delegacija SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA, on je rekao da se SNSD ne slaže sa stavom SDA da na čelu trećeg ministarstva koje pripada Republici Srpskoj bude nestranačka ličnost. 

"Pozivaju se na neke ranije odluke i hoće da kažu sljedeće - kad je njihov predsjedavajući, onda imaju još tri mjesta. Kada je predsjedavajući iz reda Hrvata ili Srba - oni imaju još po dva. I sad su pokušali to da urade. Izmislili su da posljednje ministarstvo ne treba da pripada SNSD-u, da to bude nestranačka ličnost. To nije moguće", rekao je Radmanović za N1. 

Prema njegovim riječima, delegacije stranaka nisu mogle da se dogovore ni o pitanju Godišnjeg nacionalnog plana. 

Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da će predstavnici iz Republike Srpske i dalje insistirati na vojnoj neutralnosti. 

"Vojna neutralnost je obavezujuća za sve nas, tako smo se i ponašali kada je bila obavezujuća da idemo ka NATO-u. Ako se razgovara o godišnjim planovima koji ne zadiru u put ka NATO-u nego u reforme, o tome se može razgovarati. Rekli smo im to. Ne može to biti uslov za neku saradnju na nivou BiH. Mislim da to shvataju u SDA. Ostajemo pri stavu onoga što je parlament Republike Srpske zaključio", dodao je Radmanović.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм