Počasni predsjednik PDP-a

Mladen Ivanić u Americi: Na panelu slušao Džaferovićev govor o navodnom genocidu u BiH

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2022. 19:15

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić bio je član panela u Njujorku. Tamo je, prenose pojedini portali, više od sat vremena slušao kako Šefik Džaferović govori o tzv. genocidu u BiH.

Uz to, Džaferović je povlačio paralelu između toga i sukoba u Ukrajini. Ivanićevo ćutanje značilo je jedno – podržavanje onoga što je govorio bošnjački član Predsjedništva. Oni koji su upoznati sa Ivanićevim radom i djelom kažu - počasni predsjednik PDP je otišao tamo gdje i Kurti, odnosno gdje idu svi zapadni miljenici.

“To je čovjek čiji je doktorat napravljen u sjedištu vojne obavještajne i odbrambene službe u Velikoj Britaniji, on je tamo čitavu svoju stranku sa svim svojim ljudima odvukao, dakle britancima u zagrljaj. On je ostvario one ključne reforme kako ih on naziva, a to su ustvari ključne izdaje Republike Srpske koje su kod Bošnjaka probudile nerealne ambicije da mogu ovladati cijelom državom”, smatra Dževad Galijašević, ekspert za bezbjednost.

“Svi mi znamo da je PDP prozapadno i pronato orijentisana politička opcija u Republici Srpskoj i prirodno okruženje za ljude iz te partije je, uključujući gospodina Ivanića koji je formirao tu partiju, je upravo na zapadu i takvim forumima”, izjavio je Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ni ostatak PDP-a u ovome ne vidi problem. Igor Crnadak kaže, iako nema detalje panela, siguran je u zalaganje Ivanića za korist Srpske.  

“Na kraju krajeva, Džaferović sjedi i sa Dodikom u Predsjedništvu i on je član Predsjedništva, šta god mi mislili o njemu. Ja nemam detalje o tome kako je išao program gospodina Ivanića, ali sam siguran da je on, kao uvijek, držao pozicije Republike Srpske”, kazao je Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS.

Nije se Ivanić zalagao za Republiku Srpsku, ali je stigao voditi pregovore kako da formira vlast na nivou BiH, bez SNSD-a, pišu portali. Da ovo nije nova informacija, tvrdi Sanja Vulić. Kaže, već mjesecima zna za taj plan, koji dokazuje neraskidivu veza između SDS, PDP i SDA. 

“Da je sve to istina potvrđuje to što svi direktori koji su kadrovi PDP-a i SDS-a i kojima su istekli mandati i danas su u tehničkom mandatu, što je protiv zakonito, ali i dalje su na pozicijama, jer ih štite ministri iz SDA”, rekla je Sanja Vulić, poslanik SNSD u Predstavničkom domu PS BIH.

Džaferović boravi u Njujorku na platformi koja nije usaglašena na BiH nivou. Učestvovao je na tradicionalnom prijemu koji je, na marginama Generalne skupštine UN-a, za prijateljske države organizovao predsjednik SAD-a Džo Bajden. Zahvalio se Džaferović Bajdenu i nazvao ga iskrenim prijateljem i partnerom BiH. Svojim dolaskom, Mladen Ivanić mu je dao prećutni legitimitet.


  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм